Pumpkin Bread. Гарбузовий Хлібчик.

pumpkin bread

To continue my pumpkin theme in the recipes , I am sharing today the recipe for a healthy pumpkin bread. This one is a true delish for dessert lovers. Also, if you like to have a cup of coffee in the morning, the slice of this pumpkin bread will be a nice addition. Or, you can add the pumpkin bread to your afternoon cup of tea. It’s a season of comfort foods after all 🙂

Healthy Pumpkin Bread

  • Servings: 16, 2 loaves
  • Difficulty: easy
  • Print

Pumpkin Bread 2SV

Ingredients:

  • 15 oz (425 g) pumpkin puree
  • 4 eggs
  • 2/3 cup sunflower oil + 2 tbsp for greasing the loaf pans
  • 1/3 cup Greek yogurt
  • 2/3 cup water
  • 2 1/3 cup whole grain flour
  • 1 cup rolled oats
  • 1 1/3 cup brown sugar
  • 2 tsp baking soda
  • 1 tsp cinnamon
  • 1 tsp nutmeg

For topping:

  • 2 tbsp rolled oats
  • 2 tbsp pumpkin seeds

Instructions:

  1. Preheat the oven to 350’F (180’C) and lightly grease two loaf pans with the oil. Set the pans aside.
  2. Place the pumpkin, eggs, yogurt and water in a large mixing bowl. Mix well the ingredients. You can use the blender if you want.
  3. Mix the flour, oats, sugar, baking soda and spices in a smaller mixing bowl.
  4. Add the dry ingredients into the wet, and mix well all the ingredients. Pour half the batter into each greased pan. Sprinkle the tops with rolled oats and pumpkin seeds.
  5. Bake the breads for about 60 minutes. Let the breads cool in the pans, before removing them out.

pumpkin

Other pumpkin recipes you might like:

Pumpkin Muffins

Pumpkin Cookies

 

Pumpkin Pancakes

Гарбузовий Хлібчик


Pumpkin Bread 3SV

Продовжую гарбузову тематику у своєму блозі, поки ми ще маємо сезон гарбузів 🙂

Сьогодні ділюся з вами рецептом гарбузового хлібчика, який, впевнена, буде до смаку усім, хто любить здорову випічку.

Гарбузовий хлібчик гармонійно поєднається з вашою ранковою кавою чи після-обіднім чаєм. Як не як, сезон комфортних страв, іншими словами: страв для душі, розпочався. Нехай на вулиці буде холодно, а вдома тепло та затишно.

Гарбузовий Хлібчик

  • Servings: 16, 2 хлібчика
  • Print

Pumpkin Bread 2SV

Інгредієнти:

  • 425 г гарбузового пюре
  • 4 яйця
  • 2/3 скл соняшникової олії
  • 1/3 скл грецького йогурту
  • 2/3 скл води
  • 2 1/3 скл цільно-зернового борошна
  • 1 скл вівсяних пластівсів (грубих)
  • 1 1/3 скл коричневого цукру
  • 2 ч.л. харчової соди
  • 1 ч.л. кориці
  • 1 ч.л. мускатного горіха

Для декорації:

  • 2 ст.л. вівсяних пластівців
  • 2 ст.л. гарбузового насіння

Інструкції:

  1. Нагрійте духовку до 180’C та змастіть олійкою дві формочки для хлібів. Відкладіть форми.
  2. У великій посудині замішайте гарбузове пюре, яйця, олійку, йогурт та воду.
  3. У посудині меншого розміру змішайте докупи борошно, вівсянку, цукор, харчову соду та спеції.
  4. Додайте суху суміш до мокрої та добре їх розмішайте. Накладіть половину тіста в одну формочку та половину в другу. Посипте зверху пластівцями та насінням.
  5. Запікайте хліби десь коло години, доки не пройдуть тест з зубочисткою 😉

pumpkin

Інші гарбузові рецепти, які можуть припасти вам до душі:

Advertisements

If you have some time, I would like to hear from you

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s