healthy chocolate oatmeal cookies

Heavenly Chocolate Oatmeal Cookies. Смачне Шоколадне Вівсяне Печення.

Chocolate Oatmeal Cookies 2ChOASV

Frankly, the oatmeal cookies are my favorite. I love the taste of baked rolled oats, combined with the nuts and sweet raisins. There are few oatmeal cookie recipes in my blog already, like Oatmeal Cookies from Maryana, Classic Oatmeal Cookies, Chewy Oatmeal Raisin Cookies, and Oatmeal Blueberry Chewy Cookies.  So, what is different this time, you ask. Well, I’ve decided to add the chocolate, raw cacao to be exact, to the cookies. The result was amazing. Actually, the cookies turned out so well, I had to bake them twice in the last two weeks. Also, by using the coconut oil instead of butter or other oils, I was able to reach the “melting” effect, that pleasant feeling you get when you start to chew the cookie. In my opinion, this recipe is worth a sharing.  Decide for yourself, by reading below.

Heavenly Chocolate Oatmeal Cookies

  • Servings: about 25-30
  • Difficulty: easy
  • Print

Chocolate Oatmeal Cookies 1ChOASV

Ingredients:

  • 1.5 cup oat flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1/4 tsp sea salt
  • 3/4 tsp cinammon
  • 1/4 tsp nutmeg
  • 2 tbsp raw cacao
  • drop of vanilla extract
  • 2 large eggs
  • 1 cup coconut oil, melted
  • 1/2 cup raw honey or coconut sugar
  • 1 cup raisins
  • 100 g raw walnuts, chopped
  • 3 cups rolled oats

Instructions:

  1. Preheat the oven to 350’F (180’C) and line a baking sheet with the parchment paper.
  2. In a large bowl, combine the first six ingredients (through the raw cacao).
  3. In a small bowl, combine the eggs, vanilla extract, coconut oil and honey. Add the mixture to the large bowl.
  4. Add the raisins, walnuts and rolled oats. Mix well the ingredients to combine.
  5. Transfer the final mixture to the baking sheet, by forming the cookies.
  6. Bake the cookies for about 14 minutes.
  7. Store the cookies in containers or zip-bags inside the refrigerator. Use within a week.

Смачне Шоколадне Вівсяне Печення


Chocolate Oatmeal Cookies 2ChOASV

Якщо чесно, то вівсяне печення є одне з моїх улюблених ще з дитинства. Дуже люблю смак запечених вівсяних пластівців грубого помолу у поєднанні з горіхами та родзинками. У моєму блозі ви можете знайти декілька рецептів вівсяного печення, такі як Вівсяне Печення від Мар’яни, Класичне Вівсяне Печення, Вівсяне Печення з Родзинками та Соняшниковим Насінням, і також Вівсяне Печення з Чорницями. Запитуєте, що нового на цей раз. Сьогодні ділюся з вами рецептом, який перевершив усі сподівання, бо виник в результаті експерименту. До звичних інгредієнтів вирішила добавити какао та кокосову олію. Думаю, що саме завдяки цій комбінації печення просто “тане” у роті. Рецепт вартує того, щоб поділитися з вами. Читайте далі та вирішуйте самі, чи погодитися зі мною.

Смачне Шоколадне Вівсяне Печення

  • Servings: приблизно 25-30 шт
  • Difficulty: просто
  • Print

Chocolate Oatmeal Cookies 1ChOASV

Інгредієнти:

  • 1.5 скл вівсяного борошна
  • 1 ч.л. порошку для випічки
  • 1/4 ч.л. солі
  • 3/4 ч.л. кориці
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха
  • 2 ст.л. какао
  • краплина ванільного екстракту
  • 2 великих яйця
  • 1 скл кокосової олії, розтопленої
  • 1/2 скл меду або кокосового цукру
  • 1 скл родзинок
  • 100 г волоських горіхів, подрібнених
  • 3 скл вівсяних пластівців, грубих

Інструкції:

  1. Нагрійте духовку до 180’C та застеліть бритванку пергаментним папером.
  2. У великій посудині змішайте перші шість інгредієнтів (включаючи какао).
  3. У малій посудині змішайте яйця, ванільний екстракт, кокосову олію та мед. Добавте суміш до великої посудини.
  4. Добавте родзинки, горіхи та вівсяні пластівці. Добре перемішайте усі інгредієнти.
  5. Формуючи печення, викладайте готову суміш на бритванку.
    Запікайте печення приблизно 14 хвилин.
  6. Після того, як печення вистигло, зберігайте його у герметичних контейнарах чи пакетах у холодильнику впродовж тижня.

Чи ви любите вівсяне печення? Чи сподобався вам рецепт?

Advertisements

If you have some time, I would like to hear from you

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s