spirulina protein pancakes

Protein Pancakes from Shrek. Протеїнові Oладки від Шрека.

Spirulina protein pancakes

My typical breakfast would be fried eggs with the veggies on a side but, honestly, I get tired from it once in a while. Then, I start to play around with the recipes for the protein pancakes. This time, I’ve added spirulina to make my pancakes green, and get additional nutritional benefits. Spirulina is a great detox component of your diet, besides being rich in minerals such as iron, calcium, potassium, magnesium and B vitamins. Spirulina is not for everybody, please read the warnings about spirulina’s safety and you might want to consult with your doctor, before consuming this algae.

Protein Pancakes from Shrek

  • Servings: 4
  • Time: 5-10 mins on hands, 10-20 mins total
  • Difficulty: easy
  • Print

spirulina protein pancakes

 

Ingredients:

For the pancakes:

  • 80 g oat flour
  • 2 bananas, chopped
  • 2 scoops whey protein with chocolate flavor
  • 200 ml plant milk or water
  • 10 g spirulina

For the topping:

  • 2 tbsp coconut oil
  • 2 tbsp carob powder (or cacao powder)
  • sesame seeds
  • frozen or fresh blueberries

Method:

For the pancakes:

  1. Blend all the ingredients for the pancakes until smooth.
  2. Pour the pancake mixture with one large spoon at a time into preheated skillet. You might want to add a bit of the coconut oil to the skillet, before cooking the pancakes, so they don’t stick to the bottom of the skillet.
  3. Cook pancakes on both sides for about 1-2 minutes.
  4. Pile the pancakes on a plate.

For the topping:

  1. Add the coconut oil and the carob powder to preheated skillet. Mix until smooth, for about a minute, and turn the heat off.
  2. Before serving, pour the topping over piled pancakes, sprinkle the seeds and the berries on top.
 

Протеїнові Oладки від Шрека


Spirulina protein pancakes

Мій типовий сніданок- це смажені яйця з овочами та зелениною, але час від часу мені стає нудно від одноманітності, і я експериментую на кухні з протеїновими оладками. Сьогодні добавила до оладок спіруліну, щоб зробити їх зеленими (колір, якого так бракує для очей останнім часом) і щоб отримати додаткові поживні речовини, яких у спіруліни багато. Залізо, кальцій, магній, калій та вітаміни групи B, ось тільки частина того, що дає спіруліна. Зауважу, що спіруліна не для кожного і перед тим, як її купувати дізнайтеся джерела її походження, з яких водойм вона, чи чиста там екологія. Ще краще, якщо ви порадетеся зі своїм лікарем чи дієтологом перед тим, як приймати рішення. Загалом, спіруліна цілком безпечна для здорових людей.

Протеїнові Oладки від Шрека

  • Servings: 4
  • Time: 5-10 хв на руках, 10-20 хв готування
  • Difficulty: просто
  • Print

spirulina protein pancakes

Інгредієнти:

Для оладок:

  • 80 г вівсяного борошна
  • 2 банани, порізані на кусочки
  • 200 мл рослинного молока або вода
  • 2 скупи протеїнового порошку зі смаком шоколаду
  • 10 г спіруліни

Для поливки:

  • 2 ст.л. кокосової олії
  • 2 ст.л. кероб (або какао)
  • насіння кунжуту
  • заморожені ягоди

Метод:

Для оладок:

  1. Змішайте всі інгредієнти для оладок у блендері, доки не буде однорідна маса.
  2. Виливайте ложкою тісто на розігріту пательню. Можливо, вам потрібно буде змастити пательню кокосовою олією перед готуванням, щоб оладки не пригорали.
  3. Готуйте оладки з двох сторін, 1-2 хвилини.
  4. Викладіть оладки на тарілку.

Для поливки:

  1. До розігрітої пательні дайте кокосову олію та кероб, добре розмішайте, щоб маса стала однорідна, приблизно хвилину. Виключіть газ.
  2. Перед подачею оладок налийте на них поливку, посипте зверху насіння кунжуту та ягоди.

spirulina protein pancakes

Advertisements

If you have some time, I would like to hear from you

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s