raw blueberry spirulina cheesecake

Raw Blueberry Spirulina Cheesecake. Сирий Чорничний Сирник зі Спіруліною.

raw blueberry spirulina cheesecake

The first time I saw raw vegan cheesecake on Instagram, I wanted to find out how to make one. I’ve searched through the recipes, and there was always an ingredient or two that I didn’t have in my kitchen.

raw blueberry spirulina cheesecake

Finally, I have all the ingredients, I need, handy. The biggest part make cashews. Then, you add berries of your choice for flavor, maple syrup and dates for sweetness.

raw blueberry spirulina cheesecake

The base is made of ground cashews. Coconut oil is added to reach desired consistency. Maple syrup and date add sweetness. Spirulina provides additional health benefits to this wonderful healthy dessert.

raw blueberry spirulina cheesecake

Unlike crust, filling is made of pre-soaked and strained cashews. To make it taste more like cheesecake you will also need to add vanilla extract, some lemon juice and coconut oil.

raw blueberry spirulina cheesecake

Second layer of filling also contains some berries. The more berries you add the more intense color would be.

raw blueberry spirulina cheesecake

When it comes to decorating, you just let your fantasy fly freely. By using berries, nuts and seeds, you can create a tasty looking, tempting, piece of dessert.

raw blueberry spirulina cheesecake

Raw Blueberry Spirulina Cheesecake

  • Servings: 6
  • Time: 15 mins on hands, 6 hrs total
  • Difficulty: easy
  • Print

Raw Vegan Bluberry Spirulina Cheesecake 10BSSV

Ingredients:

Crust:

  • o.5 cup raw cashews
  • 1 soft date, pitted
  • 0.5 Tbsp coconut oil
  • 0.5 Tbsp maple syrup
  • 0.25 tsp spirulina powder

First layer:

  • 0.5 cup raw cashews, pre-soaked and strained
  • 2 Tbsp maple syrup
  • 2 Tbsp coconut oil
  • 2 Tbsp coconut oil
  • 2 Tbsp lemon juice
  • 1 tsp vanilla extract
  • 0.15 tsp sea salt

Second layer:

  • 0.25 cup fresh blueberries
  • 1 Tbsp maple syrup
  • 0.5 Tbsp coconut oil
  • 0.15 tsp spirulina powder

Topping:

  • fresh blueberries and raspberries, seeds and/or nuts

Instructions:

  1. Process all crust ingredients in a food processor into a sticky crumbly mixture. Transfer into a small parchment lined container and press into a flat even crust. freeze while working on the next layer.
  2. Blend all filling (first layer) ingredients in a power blender until smooth. Pour 0.75 of this mixture over the crust (leaving the remainder of the mixture in the blender) and allow to sit for 3-4 minutes.
  3. Carefully place blueberries in rows over the white layer in the container.
  4. Add remaining second layer ingredients into the blender and blend to combine. Spoon the mixture over the blueberries. Decorate the top of the cake as you like and then freeze for 5-6 hours or overnight to let the cheesecake set. Prior to serving, remove from the pan (container), trim off any edges, slice and enjoy.

Raw Vegan Bluberry Spirulina Cheesecake 11BSSV

 

Сирий Чорничний Сирник зі Спіруліною


raw blueberry spirulina cheesecake

Вперше я побачила форографії сирого вегетеріанського сирника на Instagram, я захотіла дізнатися, як його готувати. Переглянула рецепти, і кожний раз мені бракувало того чи іншого інгредієнта.

 

 

raw blueberry spirulina cheesecake

Нарешті у мене є в наявності усі інгредієнти. Найбільшу частку необхідних інгредієнтів становлять горіхи кешью. Також ми додаємо ягоди для смаку, кленовий сироп та фініки для підсолодження.

raw blueberry spirulina cheesecake

Основу ми робимо з перемелених сирих кешью. Додаємо кокосову олію для скріплення і фінік для підсолодження. Спіруліна, окрім гарного кольору, додає додаткові корисні властивості цьому здоровому десерту.

raw blueberry spirulina cheesecake

На відміну від коржа, начинку сирника ми робимо з замочених у воді та проціджених кешью. Щоб смак якнайбільше нагадував нам традиційний сирник, додаємо ванільний екстракт, лимонний сік та кокосову олію.

raw blueberry spirulina cheesecake

Другий слой начинки містить у собі ще ягоди. Чим більше ягід ми дамо, тим більш інтенсивний буде колір.

raw blueberry spirulina cheesecake

Коли приходить час до декорування сирника, ми запускаємо нашу фантазію у вільний політ. Прикрашаємо ягодами, насінням та горішками.

raw blueberry spirulina cheesecake

Сирий Чорничний Сирник зі Спіруліною

  • Servings: 6
  • Time: 15 хв на руках, 6 год загалом
  • Difficulty: просто
  • Print

Raw Vegan Bluberry Spirulina Cheesecake 10BSSV

Інгредієнти:

Корж:

  • 0.5 скл сирих кешью
  • 1 мягкий фінік без кісточки
  • 0.5 ст.л. кокосової олії, розтопленої
  • 0.5 ст.л. кленового сиропу
  • 0.25 ч.л. спіруліни

Перший слой начинки:

  • 0.5 скл сирих кешью, замочених у воді та проціджених
  • 2 ст.л. кленового сиропу
  • 2 ст.л. кокосової олії, розтопленої
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 0.15 ч.л. морської солі

Другий слой начинки:

  • 0.25 скл свіжих чорниць
  • 1 ст.л. кленового сиропу
  • 0.5 ст.л. кокосової олії, розтопленої
  • 0.15 ч.л. спіруліни

Декорація:

  • свіжі ягоди, насіння та горішки

Інструкції:

  1. Блендуємо усі інгредієнти для коржа (основи) у блендері, поки суміш не буде триматися купи, якщо кусочок стиснути між пальцями. Переносимо суміш коржа у контейнер, дно якого вистелене пергаментним папером. Пресуємо руками у рівненький корж.
  2. Блендуємо інгредієнти для першого слоя начинки, доки суміш не стане однорідна. Викладаємо 0.75 суміші поверх коржа, а решта залишаємо у блендері. Даємо постояти 3-4 хв.
  3. Акуратно викладаємо чорниці у ряди поверх білої суміші у контейнері.
  4. Додаємо решта інгредієнтів (другий слой начинки) до блендера. Блендуємо. Викладаємо ложкою суміш поверх чорниць. Декоруємо сирник за нашим бажанням. Ставимо у морозилку на 5-6 годин. Перед подачею виймаємо з контейнера. Обробляемо краї, якщо є така потреба. Нарізаємо і смакуємо.

Raw Vegan Bluberry Spirulina Cheesecake 11BSSV

Advertisements

If you have some time, I would like to hear from you

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s