On a hot day everything you want to eat are veggies if at all. Another day, I’ve mentioned on my Facebook page about cold soups, and Silvia, who writes her blog Welcome to my Kitchen , gave me a nice idea, to try Spanish Gazpacho soup. So I did, and very happy about it because this soup is exactly what you need when Summer heat strikes.
Spanish Gazpacho Soup
Ingredients:
- 5 medium tomatoes, peeled and cut into chunks
- 1 large cucumber, peeled and cut into chunks
- 1 small green bell pepper, seeded and cut into chunks
- 1 small or 1/2 large white onion, cut into chunks
- 3 Tbsp olive oil
- sea salt and black pepper for seasoning
- diced tomato and chopped green bell pepper to garnish
Instructions:
- Place all ingredients in food processor and season with salt and pepper. Pulse few times until coarsely chopped. Let stand 30 minutes, so vegetables release their juices.
- Process until smooth.
- Chill at least 30 minutes before serving. Garnish with dices tomato and green bell pepper.
Nutrition facts per one serving:
Calories: 112
Fat: 8 g
Carbs: 11 g
Protein: 2 g
Fiber: 3 g
Іспанське Гаспачо
У спекотний день важко думати про їжу. Якось на днях на своїй сторінці у Facebook я згадувала за холодні зупи, і Сільвія, яка веде блог Welcome to my Kitchen , дала мені хорошу ідею: спробувати Іспанську зупу Гаспачо. За що я їй дуже вдячна, бо гаспачо– це саме те, що їсться з апетитом, коли на вулиці під 35’C.
Іспанське Гаспачо
Інгредієнти:
- 5 середніх помідорів; шкірка знята, порізані на кусочки
- 1 великий огірок; почищений та порізаний на кусочки
- 1 малий зелений болгарський перець; зернятка забрані, порізаний на кусочки
- 1 маленька або 1/2 велика цибулина, порізана на кусочки
- 3 ст.л. оливкової олії
- сіль та перець до смаку
- порізані помідор та перець для сервування
Інструкції:
- Кладемо усі інгредієнти до блендера, присмаковуємо сіллю та перцем. Пулсьсуємо декілька разів. Даємо настоятися 30 хвилин, щоб овочі пустили сік.
- Знову пульсуємо доки суміш не є однорідною.
- Перед подачею на стіл остудити як мінімум 30 хвилин.
- Перед сервуванням прикрасити порції нарізаними помідором та зеленим перцем.
Поживні факти на одну порцію:
Калорії: 112
Жири: 8 г
Вуглеводи: 11 г
Білки: 2 г
Клітчатка: 3 г
Nothing better than Spanish Gazpacho……full of goodness, chilled and perfect for hot days.
Yes, that;s for sure. This was my very first testing of Gazpacho, and I love it 🙂 Thanks for reading.
You take the most gorgeous pictures! Looks amazing 🙂 Silvia is so good about liking all of my posts. I didn’t know she had a blog! (Unless it slipped my mind) Could I get the exact address so I can return the favor of all her support? (I looked it up but there are a hundred under that name)
Never mind 🙂 She is booksandlavendar.com. I had no idea that was her!