Rhubarb Strawberry Ice Nice Cream

Rhubarb Strawberry Ice Cream. Румбабарове Морозиво з Полуничним Соусом.

Rhubarb Strawberry Ice Nice Cream

Wow, these last days have been super hot and humid. This is Summer in full bloom here, in Lviv. It’s hard to think about food, since your mind is concentrated on hydration. When talking about mind, I mean half-functioning  brain, because of the heat 🙂

OK, there is one food that comes to my mind on hot days, it is ice-cream. Since my blog is about healthy eating, today, I offer you a healthy version of ice cream with the taste of rhubarb and strawberries. Healthy, tasty, and refreshing.


Rhubarb Strawberry Ice Cream

  • Servings: 6
  • Difficulty: easy
  • Print

Rhubarb Strawberry Ice Nice Cream 1RSSV

Ingredients:

  • 250 g (0.5 lb) rhubarb, cut into 1″ slices
  • juice from one orange
  • orange zest
  • 450 g (15 oz) Greek yogurt
  • 200 g (~0.5 lb) strawberries
  • 3 Tbsp raw honey
  • 1-2 tsp lemon juice
  • mint leaves for strawberry sauce and decoration

Instructions:

  1. In a skillet heat up rhubarb, 1 Tbsp honey, 50 ml water, orange juice and orange zest. Transfer to a blender
  2. Blend rhubarb and strawberry mixture. Add yogurt. Transfer into form and put inside freezer.
  3. In a skillet heat up strawberries, honey and some chopped mint leaves. Mix well until smooth. Add lemon juice. Now, you have a topping to your ice cream.

Rhubarb is a great source of vitamin K that is beneficial for our bones and brain.

 

Румбабарове Морозиво з Полуничним Соусом


 

Rhubarb Strawberry Ice Nice Cream

Останні дні надзвичайно спекотні та паркі у Львові. Важко думати про їжу, адже єдине, на що сконцентрований мозок- це вода і побільше.

Хоча, думка про морозиво з’являється час від часу, правда 🙂 Оскільки мій блог про здорове харчування, то сьогодні запропоную вам здоровий варіант морозива- румбабаровий з полуничним соусом.

Здорово, смачно та освіжає!

Румбабарове Морозиво з Полуничним Соусом

  • Servings: 6
  • Difficulty: просто
  • Print

Rhubarb Strawberry Ice Nice Cream

Інгредієнти:

  • 250 г румбабара,порізаного на 4 см полоски
  • сік та цетрина з одного апельсина
  • 450 г Грецького йогурта
  • 200 г полуниць
  • 3 ст.л. меду
  • 1-2 ч.л. лимонного соку
  • листочки м’яти для соусу та декорації

Інструкції:

  1. У пательні підігріти румбабар, мед, 50 мл води, сік та цетрину апельсина. Перенести у блендер.
  2. Зблендувати румбабарово-полуничну суміш. Добавити йогурт. Помістити у формочку і покласти до морозилки.
  3. У пательні підігріти полуниці, мед та м’яту. Добре замішувати поки суніш не стане однорідна. Добавити лимонний сік. Соус до морозива готовий.

Румбабар є хорошим джерелом вітаміну К, який є корисним для наших кісток та мозгу.

Advertisements

If you have some time, I would like to hear from you

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s