tomato parsley devilled eggs

Tomato and Parsley Devilled Eggs. Начинені Яйця.

tomato parsley devilled eggs

The recipe I share with you today could work great as your lunch option. Devilled eggs come in many variations. One of my favorites is Tomato and Parsley flavor, made from sun-dried tomatoes, Greek yogurt (instead of traditional mayo),  French mustard, capers, olive oil and parsley. Very simple to make. The most delicate part of the recipe, take the yolks out 🙂

Tomato and Parsley devilled eggs would work great for those who watch their carb consumption. Made of complete protein, egg whites, and healthy fats, egg yolks, olive oil, and Greek yogurt, they contain minimum carbs.

 

tomato parsley devilled eggs

Tomato and Parsley Devilled Eggs

  • Servings: ~6
  • Time: 25 mins
  • Difficulty: easy
  • Print

Ingredients:

  • 12 large eggs
  • 4 oz (115 ml) Greek yogurt
  • 2 tsp French mustard
  • 1 Tbsp capers, chopped
  • 2 Tbsp sun-dried tomatoes, chopped
  • 1 Tbsp olive oil
  • 1 tsp caper brine
  • salt and freshly ground black pepper to taste

Instructions:

  1. Boil eggs. Cool. Peel.
  2. Slice eggs in halves. Carefully remove yolks. mash yolks with a fork.
  3. Put Greek yogurt, mustard, capers, sun-dried tomatoes, olive oil and caper brine into a food processor or blender. Blend until smooth.
  4. Stir the mixture into mashed yolks until smooth.
  5. Season with salt and pepper.
  6. Spoon into the egg white halves. Garnish with parsley.

 

Начинені Яйця: Висушені на Сонці Помідори та Петрушка


 

tomato parsley devilled eggs

Ви, мабуть, вже не раз їли начинені яйця. На Україні часто комбінують яйця з майонезом. Погодьтеся, не найкраща опція, хоч і дуже смачна.

У сьогоднішньому рецепті пропоную замінити майонез на Грецький йогурт* Добавимо висушені на сонці помідори, Французьку гірчицю, каперси та оливкову олію. Прикрасимо петрушкою.

Начинені яйця є гарною опцією для тих, хто слідкує за вживанням вуглеводів. Адже ця страва складається з повноцінних білків**та здорових жирів.

tomato parsley devilled eggs

 

*- обираючи Грецький йогурт в магазині, зверніть увагу на вміст цукру. Раджу брати той, який містить не більше 5 г цукру на 100 г продукту.

**- повноцінний білок- це той, який містить усі амінокислоти, що необхідні людині, які вона може прийняти з їжею. Наприклад, м’ясо, яйця, сир та риба.

Начинені Яйця: Висушені на Сонці Помідори та Петрушка

  • Servings: 6
  • Time: 25 хв
  • Difficulty: просто
  • Print

Інгредієнти:

  • 12 яєць
  • 115 мл Грецького йогурту
  • 2 ч.л. Французької гірчиці у зернах
  • 1 ст.л. каперсів, подрібнених
  • 2 ст.л. висушених на сонці помідорів, порізаних
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ч.л. юшки, в якій знаходилися каперси
  • сіль та свіжо-змелений чорний перець до смаку

Інструкції:

  1. Відваріть яйця. Остудіть. Повбирайте.
  2. Розріжте яйця на половини. Обережно повиймайте жовтки. Помніть жовтки виделкою. Відставте.
  3. У блендер покладіть Грецький йогурт, гірчицю, каперси, помідори, оливкову олію та юшку з каперсів. Пульсуйте, доки суміш не є однорідною.
  4. Суміш з блендера додаємо до жовтків. Розмішуємо.
  5. Приправляємо сіллю та перцем.
  6. Ложечкою накладаємо начинку у яєчні білки. Прикрашаємо зверху петрушкою.

Advertisements

If you have some time, I would like to hear from you

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s