Cacao milk thistle Pancakes

Cacao Pancakes. Какао Млинці.

If you love cooking and making things from scratch, I am sure, you’ve had such times when you used foods you had at home to create a meal. This is exactly what I did with Cacao Pancakes.

They have zero sugar. No eggs. To be honest, they didn’t turn out that much tasty just by themselves, but create a healthy base to your favorite healthy treats, such as nut butter, honey and berries.

Nice fact that there was no one left tells me the recipe is worth the sharing.

Cacao milk thistle pancakes

 

Cacao Pancakes

  • Servings: 3-4
  • Difficulty: easy
  • Print

 

Ingredients:

  • 1.5 cup whole-grain flour
  • 1 cup goat milk
  • 1/2 cup Greek yogurt
  • 2 Tbsp raw cacao
  • 1 Tbsp Milk Thistle seeds*, ground
  • 1/2 tsp sea salt
  • 1/2 tsp baking powder

Instructions:

  1. In a large bowl, combine all ingredients.
  2. Heat up a skillet.
  3. Cook on one side first. Turn on other side when the edges start getting brown a bit. 2-3 minutes per side.
  4. Top with nut butter, honey (or maple syrup) and berries.

*- Milk Thistle seeds could be replaced with any other ground seeds you like.

Какао Млинці


 

Cacao milk thistle pancakes

Якщо ви любите готувати, то, швидше всього, у вас були такі випадки, коли готуєте з того, що є вдома. Правда?

Так я зробила у випадки з какао млинцями. Яєць у холодильнику не знайшла. Вони у нас не затримуються, чесно сказати. Тому рецепт без яєць. Також без граму цукру.

Признаюся, самі по собі млинці трохи ніякі, але роблять хорошу здорову основу в поєднанні з улюбленими здоровими ласощами, як горіхове масло, мед та ягоди.

Оскільки, всі млинці до останнього були з’їджені, ділюся рецептом з вами.

Какао Млинці

Інгредієнти:

  • 1.5 скл цільно-зернового борошна
  • 1 скл козячого молока
  • 1/2 скл Грецького йогурта
  • 2 ст.л. какао
  • 1 ст.л. насіння розторопши*, меленого
  • 1/2 ч.л. морської солі
  • 1/2 ч.л. порошка до випічки

Інструкції:

  1. У великій посудині поєднюємо всі інгредієнти.
  2. Підігріваємо пательню, яка не пригорає і не потребує олії.
  3. Готуємо на одному боці спочатку. Як підрум’яняться, перевертаємо на інший бік. Приблизно 2-3 хв на бік.
  4. Зверху кладемо горіхове масло, мед та ягоди. Смакота!
  5. *- насіння розторопши можна придбати в Із Села.
    Якщо нема такої можливості, то можна замінити на будь-яке інше мелене насіння, що вам до вподоби.

Advertisements

If you have some time, I would like to hear from you

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s