chicken egg loaf

Chicken Breast Loaf. Хлібець з Курячого Філе та Яєць.

If you follow healthy active lifestyle, then chicken breasts and eggs are quite often on your table . Have you ever thought about combining them together?

Well, let’s try to do this. Actually, I’ve already did, and result came out as protein rich meal, perfect addition to fitness lifestyle.

chicken egg loaf

Chicken Breast Loaf

  • Servings: 4
  • Difficulty: easy
  • Print

Ingredients:

  • 4 eggs
  • 1 lb ground chicken breast
  • 1 Tbsp chopped parsley
  • 1 tsp garlic
  • 1/2 tsp sea salt
  • 1/2 tsp black pepper
  • 1/4 tsp cayenne pepper

Instructions:

  1. Preheat oven to 400’F.
  2. Bring eggs to boil, and boil for 10 mins.
  3. Place eggs in cold water when done boiling. Peel eggs.
  4. In a large bowl, combine chicken, parsley, garlic, salt and spices.
  5. Line loaf pan with parchment paper (so the sides stick out on both sides).
  6. Place a thin layer of chicken mixture into the bottom of loaf pan. Place the eggs in loaf pan. Fill in with remaining chicken mixture.
  7. Bake for about 35 minutes. Slice and serve.

chicken egg meatloaf

Хлібець з Курячого Філе та Яєць


 

chicken egg loaf

Якщо ви дотримуєтеся активного способу життя та здорового харчування, то, швидше всього, часто вживаєте куряче філе та яйця.

А що буде, якщо скомбінуємо обидва продукти в одну страву і так, щоб було гарно? Спробуємо?

В результаті може вийти ось такий хлібець, багатий на білок, який стане чудовим доповненням для спортивних людей і не тільки.

Хлібець з Курячого Філе та Яєць

  • Servings: 4
  • Difficulty: просто
  • Print

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 0.5 кг курячого філе, переробленого у фарш (бажано у домашніх умовах)
  • 1 ст.л. нарізаної петрушки
  • 1 ч.л. часникового порошку (або 1-2 зубчика часнику)
  • 1/2 ч.л. морської солі
  • 1/2 ч.л. чорного перцю
  • 1/4 ч.л. перцю каєн

Інструкції:

  1. Нагріваємо духовку до 200’C.
  2. Варимо яйця. Кладемо яйця у холодну воду, як зваряться. Чистимо від шкаралупи.
  3. У великій посудині замішуємо філейний фарш, петрушку, часник, сіль та перці.
  4. Викладаємо пергаментний папір у формочку для випікання хлібів так, щоб папір виглядав з обох боків.
  5. Викладаємо тонкий слой (коло 1 см) курячої маси на дно формочки. Кладемо варені яйця у формочку.
  6. Закладаємо вільний простір решта курячою масою.
  7. Запікаємо 35 хв. Нарізаємо на кусочки і смакуємо.

chicken egg loaf

Advertisements

2 thoughts on “Chicken Breast Loaf. Хлібець з Курячого Філе та Яєць.”

If you have some time, I would like to hear from you

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s