Spring Mix Salad Goat Cheese Strawberries

Spring Mix Salad with Goat Cheese and Strawberries. Весняний салат з козячим сиром та полуницями.

Goat Cheese Strawberries Salad

Lunch is probably one of the best times of the day to have a healthy tasty salad. To make one doesn’t take that much time.

As a base, you can use Spring mix salad. Coat it in homemade healthy dressing as Strawberry vinaigrette, for example. Then, add protein, chicken, turkey, fish or cheese, and healthy fats, nuts and seeds.

You can have a healthy salad at your work place as well. All you have to do is to prepare the ingredients ahead of time and put them into separate containers/zipbags. Place them in a fridge when you arrive to work. During lunch break mix the ingredients together. That’s it.

So, today I would like to share with you Spring mix salad with goat cheese and strawberries.

Spring Mix Salad Goat Cheese Strawberries

Spring Mix Salad with Goat Cheese and Strawberries

  • Servings: 2-4
  • Time: 15mins
  • Difficulty: easy
  • Print

Ingredients:

  • 3/4 cup sliced strawberries
  • 1 cup chopped strawberries
  • 2 Tbsp lemon juice
  • 1 Tbsp sunflower oil
  • 1 Tbsp olive oil
  • 1 Tbsp raw honey
  • 5 oz (150 g) Spring mix salad (arugula, spinach, red cabbage)
  • 1/2 red onion, sliced
  • 2 Tbsp unsalted pumpkin seeds
  • 2 oz (60 g) goat cheese, crumbled (about 1/2 cup)

Instructions:

  1. Ina a blender, puree 1 cup chopped strawberries, lemon juice, oils, and honey until smooth.
  2. In a large bowl toss Spring mix salad, sliced onion and sliced strawberries.
  3. To serve, top with dressing. Sprinkle goat cheese crumbles and pumpkin seeds.

Весняний салат з козячим сиром та полуницями


 

Spring Mix Salad Goat Cheese Strawberries

Здоровий та поживний салат зробити нескладно. Беремо за основу суміш листя шпинату, руколи, червоної капусти та інших овочів. Покриваємо домашнім соусом. Полуничним, наприклад. Додаємо білок (птиця, риба, сир) та здорові жири (горіхи, насіння).

Такий салат можна взяти і на роботу. При умові, що в наявності є холодильник, звичайно. Просто, готуємо всі інгредієнти наперід. Запаковуємо у пакети чи контейнери. Кладемо у холодильник перед початком роботи. Під час обідньої перерви змішуємо інгредієнти і смакуємо.

Хоч погода у Львові ще зимова, ділюся сьогодні з вами весняним салатом. Може, запросимо тепло таким чином 🙂

Весняний салат з козячим сиром та полуницями

  • Servings: 2-4
  • Time: 15хв
  • Difficulty: просто
  • Print

Інгредієнти:

  • 3/4 скл нарізаних полуниць (я використовувала заморожені, які перед тим промила під холодною водою)
  • 1 скл порізаних на кусочки полуниць (зву ж таки, використовувала заморожені)
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. соняшникової олії
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. меду
  • 150 г весняної суміші (листя шпинату, руколи, червоної каписти і т.д.)
  • 1/2 червоноі цибулини, порізаної
  • 2 ст.л. насіння гарбуза
  • 60-80 г козячого сиру, розламаного на кусочки (якщо ви не любите козячий сир, можна замінити його на моцареллу)

Інструкції:

  1. В блендері розмішуємо на пюре: полуниці, лимонний сік, олійки та мед.
  2. У великій мисці змішайте листя овочів та порізані полуниці (3/4 скл).
  3. Перед сервуванням, полийте полуничним соусом. Посипте зверху кусочками сиру та зернятками гарбуза.

Advertisements

If you have some time, I would like to hear from you

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s