cherries poppy seeds bread

Cherries and Poppy Seeds Bread. Домашній хліб з вишнями та маком.

 

cherries poppy seeds bread

I’ve found the original recipe in one of the Food Network magazines. The article offered 50 varieties of breads. Yes, 50!

All of the flavors looked delicious but I’ve chosen just one, Cherries and Poppy Seeds. My main reason, I had frozen cherries in my freezer 🙂

Also, before sharing the recipe with you, I’ve made few changes to it, so it would be a healthier option. In my version, there is no sugar, no animal fats and more nutrients.

I hope you will like it. Cherries and Poppy Seeds bread could be your healthy dessert or a nice addition to your morning coffee.

Cherries and Poppy Seeds Bread


 

cherries poppy seeds bread

 

Ingredients:

  • 1 3/4 (1.75) cup whole grain flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1/2 tsp salt
  • 1/2 cup sunflower oil
  • 3 Tbsp raw honey
  • 2 eggs
  • 1/4 cup plant based milk
  • 1 1/2 (1.5) cups chopped pitted cherries
  • 2 Tbsp poppy seeds

Instructions:

  1. Preheat oven to 350’F (180’C).
  2. Oil loaf pan (9-by-5-inch) or line it with parchment paper, leaving an overhand on both sides.
  3. Whisk flour, baking powder and salt.
  4. Add sunflower oil and honey. Mix well until fluffy.
  5. Add 2 eggs and milk. Mix well again.
  6. Beat in cherries and poppy seeds.
  7. Put the batter into loaf pan. Bake 55 to 65 minutes.

Домашній хліб з вишнями та маком


 

cherries poppy seeds bread

Оригінальний рецепт я взяла з Американського журналу Food Network, де вони запропонували 50 варіантів домашнього хліба. Так, 50!

Я вибрала той, що з вишнями та маком. На то були дві причини: перша, наявність вишень в морозилці та маку на кухонній поличці; друга, всі люблять вишні та мак. Чи не так?

Перед тим, як поділитися рецептом з вами, я зробила у ньому декілька змін, щоб хліб став більш здоровішим. У ньому нема ні граму цукру. Відсутні тваринні жири. Більше поживних речовин.

Надіюсь, що вам сподобається. Хліб з вишнями та маком- це чудове доповнення до кави або, просто, здоровий перекус.

Інгредієнти:

  • 1 3/4 (1.75) скл цільно-зернової муки
  • 1 ч.л. порошку до печива (випічки)
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 скл соняшникової олії
  • 3 ст.л. меду
  • 2 яйця
  • 1/4 скл молока
  • 1 1/2 (1.5) скл вишень без кісточок і порізаних кусочками
  • 2 ст.л. маку

Інструкції:

  1. Нагрійте духовку до 180’C.
  2. Змастіть олійкою формочку для хліба або викладіть пергаментний папір так, щоб він виглядав з двох країв.
  3. Змішайте муку, порошок до випічки та сіль.
  4. Додайте соняшникову олію та мед. Розмішайте.
  5. Додайте молоко та яйця. Розмішайте знову.
  6. Додайте вишні та мак. Розмішайте з відчуттям, щоб не пошкодити сильно нарізані вишні.
  7. Готове тісто залийте у формочку.
  8. Випікайте 55-65 хвилин.

cherries poppy seeds bread

Advertisements

6 thoughts on “Cherries and Poppy Seeds Bread. Домашній хліб з вишнями та маком.”

If you have some time, I would like to hear from you

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s